Talo 22 Aleksanteri Pohjanpalo

 

Tulemme suureen valkeaan taloon, joka on Kuusikkoniemestä Taivaantielle johtavan tien varrella. Ison vaalean talon ympärillä aukeavat kylän pellot. Hoidetussa puutarhassa marjapensaat ja omenapuut ovat täynnä hedelmiä ja talon ympärillä kukkivat monet kauniit kukat. Vastakkain istuttavassa puutarhakiikussa istuu usein talon vanhapari Aleksi ja Matilda. Meri näkyy tältäkin pihalta kuten useimmasta Kiiskilän talon pihasta. Oolannin sodan aikana laivatykin ammus osuikin vanhan aitan seinään ja päätyi talon viljalaariin.

Taloa asuvat: Vanhapari Aleksanteri (Saska) 73v ent. Kirppu ja vaimo Mathilda 58v s. Hanttu. Heidän poikansa Arvo 36 v on tuonut taloon miniän Elsan 33v s. Putus, heidän poikansa Pertti on 8-vuotias. Talossa asuu myös Aleksin ja Matildan tytär Hilja Hoikkala 38 v lastensa Aimon 19v ja Kertun 16v kanssa. Tyttäret Kaino ja Toini sekä poika Eino asuvat jo muualla.

Arvo on laivuri ja hän seilaa meriä, talon naiset ja nuorempi väki hoitavat kotitilaa miesten merillä ollessa. Aleksanterin vanhin poika Konsta 41v on myös merillä ja seilaa perämiehenä.

 

< < Edellinen | Seuraava >