Talo 25 Konstantin Hyypiö

 

Vuonna 1939 Konsta perheineen asuu vielä vuokralla ” Vapon” talossa. Jatkosodan aikana v.1942-43 hän rakensi pienen talonsa peltoaukean reunalle syntymäkotinsa lähelle.

Talon lähistöllä lehmihaassa oli myös aiemmin suuri kiikku. Eräänä pääsiäisenä kiikku oli täynnä kylän nuoria. Vauhtia lisättiin kun haluttiin mennä ympäri. Aisa irtosi ja koko joukko putosi mäelle sikin sokin. Kyllä siinä monelle mustelmia tuli, mutta onneksi henki säilyi. Tämän jälkeen kiikku purettiin.

Konstantin (Joska) 51v asuu taloa vaimonsa Tyynen 31v (os. Kirppu) ja lastensa: Raimon 6v, Helgan 4v ja Paavon 1v kanssa. Konsta oli nuorempana seilannut purjelaivakaudella Australiassa asti ollen välillä Englannin kansalainenkin.

Meriltä palatessaan kyläläiset olivat tunteneet hänet Viipurin satamassa. Konsta oli kuitenkin esitellyt itsensä Jonssoniksi. Siitä lähtien häntä kutsuttiin Kiiskilässä Jonskaksi.

Jonska palasi kuitenkin kotikyläänsä ja perusti melko iäkkäänä perheen Tyynen kanssa. Nyt Konsta tekee rakennus- ja puutavarahommia sekä toimii tarvittaessa teurastajana hoitaen siat, vasikat ja lampaat lihoiksi. hän toimii myös kylän parturina, joka pitää kylän miesten tukat siistinä.

 

< < Edellinen | Seuraava >