Talo 73 Kaapriel Maisala

 

Maisalan pihalle tullaan tieltä portin kautta. Oikealle jää vaalea paneliverhottu asuinrakennus, jossa on kaksi sisäänkäyntiä. Vasemmalla on pitkä hirsinen aittarakennus. Pihan perällä vasemmalla on yhdistetty navetta-talli-lato-kärrikuuri. Navetan taustalla on sauna. Pihalla on omenapuita ja taustalla kasvimaa.

Talon isäntä Kaapre Maisala on kuollut aivan äskettäin. Vuoteen 1927 asti hän oli kauppias. Hänen kauppansa oli Kirpulle menevän tien varressa työväentalon vieressä. Kauppa paloi ja kauppiaana Kaapre ei enää jatkanut. Kokonaan kaupanteko ei kuitenkaan loppunut. Hän oli innokas marjastaja, marjansa hän kävi myymässä Uuraan torilla. Kaapre ja teleskat täynnä puolukoita olivat tuttu näky syksyisin.

Nyt taloa asuvat Kaapren vaimo Karoliina 70v. (s. Maisala), poika Vilho 32v ja vaimonsa Saima 25v. (s. Kurikka). Muut lapset: Rosa, Kauko, Elina ja Bertta asuvat muualla.

Vilho on Viipuriin liikennöivän Louhi laivan perämies ja hänen vaimonsa Saimi pitää puhvettia laivalla. Kaapren ja Karon kolme tytärtä asuu Kiiskilässä. Ida on Pönkän Anton puoliso, Elsa on laivuri Antton Maisalan vaimo ja Lyyli on Tahvo Hämäläisen emäntä.

 

< < Edellinen | Seuraava >