Talo 10 Arvo Kuusela

 

Arvo asuu täällä Kirppujen asuinsijoilla itse rakentamassaan suuressa hirsitalossa. Talon ympärillä on puutarha, sekä kasvi- ja perunamaat. Talon edestä katsottuna pihan vasemmalla reunalla on pitkä ulkorakennus, jossa on läävä, lato sekä aitat. Sauna sijaitsee taloa vastapäätä pihan toisessa päässä. vihanneksia ja marjatuotteita varten rakennettu betoninen maakellari sijaitsee varsinaisen pihan ulkopuolella. Arvo asuu täällä Kirppujen asuinsijoilla itse rakentamassaan suuressa hirsitalossa. Talon ympärillä on puutarha, sekä kasvi- ja perunamaat. Vihanneksia ja marjatuotteita varten lähettyville on rakennettu betoninen maakellari.

Talossa asuvat: Arvo 39v, vaimo Lea Matilda os. Peltonen 31v ja lapset: Martti 13v, Lauri 11v, Erkki 9v ja Raija 7v sekä Arvon sisar Hilda (Hilttäti), joka on kylän hieroja.

Arvo omisti nuorena miehenä puolikkaan tervahöyrystä ja oli silloin Kiiskilän viimeinen laivanvarustaja. Hän myi osuutensa, avioitui Leansa kanssa ja rakensi perheelleen kodin. Nyt Arvo käy satama- ja rakennustöissä sekä kasvattaa perunaa, vihanneksia ja marjoja vieden niitä myyntiin Uuraaseen ja Viipuriin. Vaimo Lea järjestää marttakursseja ja pitää pyhäkoulua.

 

< < Edellinen | Seuraava >