Talo 23 Paavo Tuomela

 

Tuomelan talo on melko uusi. Se on rakennettu palaneen tilalle. Sekin sijaitsee Kirpunkylän peltojen keskellä Taivaantielle johtavan tien varrella. Kylän lapset tuntevat talon, sillä talon emäntä Hilda on pitänyt talossa pyhäkoulua. Panu-koirakin tunnistaa noilta ajoilta Hildan koulua käyneet ja lopettaa haukuntansa, kun tuttu tulija on lähestymässä.

Taloa isännöi Paavo 57v (ent. Kirppu) ja hänen vaimonsa Hilda 55v (os. Hämäläinen). Paavon äiti Maja-Liisa 79v asuu heidän kanssaan. Nuorin lapsista Kalevi 16v on vielä myös kotona. Vanhin lapsista, Katri asuu Viipurissa, Pentti opiskelee Sortavalassa. Talon pihanpuoleisessa peräkammarissa asuu alakoulunopettaja Helvi Salmi 26v. Helvi osallistuu myös kylän kulttuuriharrastuksiin. Hän ohjaa naisvoimistelijoita, viuluyhtyettä ja laulukuoroa. Talon emäntä Hilda on myös mukana kuorossa.

Paavo on merikapteeni. Hän on koivistolaisten merenkävijöiden tapaan paljon poissa kotoa. Paavon veljistä Antti viettää kesät huvilallaan Kuusikkoniemessä. Kolmas veli Joonas on Amerikkaan muuttanut merikapteeni.

 

< < Edellinen | Seuraava >