Talo 28 Gabriel Kuusanniemi

 

Kuusikkoniemestä Keskikylälle päin ”Hyypiön kujasten” varrella mäen rinteessä on Kuusanniemen talo. Kaapre (Gabriel) ja Josefina rakensivat talon Josefinan lapsuudenkodin paikalle 30-luvun alussa. Hirsisessä asuinrakennuksessa on iso tupa, kaksi kammaria ja porstua. Vastapäätä taloa ulkorakennuksessa on läävä,talli, lato, puuliiteri ja kanala. Sauna , aitta ja kaivo löytyvät pihan syrjältä. Justiinan nuorena istuttamat kuuset koristavat pihaa, tänne entisen laivurin pihaan on myös pystytetty merenkulkijoiden avuksi kauas näkyvä linjaviitta. Tien varrella on omenapuita ja kasvimaa. Pihalta löytyy myös laitteisto hevoskiertoisen puimakoneen käyttöä varten.

Talossa asuvat: Kaapre (Gabriel) 52v vaimo Josefina (os. Hyypiö) 55v ja lapset: Eino 24v, Niilo 19v ja Lilja 16v. Suvun Kirppu nimestä on luovuttu hiljattain ja se on vaihtunut Kuusanniemeksi.

Kaapre on entinen rannikkolaivuri. Hän viljelee tilaansa täällä Kiiskilän Kirpunkylässä. Eino kaatui v.1944 29-vuotiaana isänmaata puolustaessaan.

 

< < Edellinen | Seuraava >