Talo 38 Matti Hämäläinen

 

Suur-Matin pihalle mennään kylätieltä kujasia ( aidattu tie ) pitkin. Pihaan tultaessa oikealla on suuri harmaa hirsinen asuinrakennus korkeine kuisteineen. Vasemmalla ovat talli, navetta, aitta ja sauna. Isäntää kutsutaan Suur-Matiksi hänen suuren kokonsa vuoksi. Hän on myös kylän mittapuun mukaan suurviljelijä, koska hänellä on yli kymmenen hehtaaria viljeltyä. Se on eniten koko kylässä.

Matti 70v isännöi taloa vaimonsa Serafiinan 62v (os. Villa) kanssa. Heidän lisäkseen talossa asuu: heidän poikansa Evert 35v (vaimo Hilda os. Montonen oli kuollut 2 vuotta sitten) sekä tyttäret Hilkka 14v ja Anja 12v. Nuorin Matin pojista Uljas 21v asuu myös kotona sekä Alina tyttären tytär Aino 16v. Tyttäret Ella ja Elma asuvat perheineen myös kotikylässään Kiiskilässä. (Kerttu ? , Leo ?)

Matti on laivuri ja hän on ollut hinaajan päällikkönä Kronstadin ja Pietarin vesillä ennen rajan sulkeutumista. Sieltä hän siirtyi Saimaalle puutavarahinaajan päälliköksi. Nyt Matti on jo ollut maissa toista vuotta ja viljelee tilaansa täällä kotikylässään.

 

< < Edellinen | Seuraava >