Talo 57 Ida Kurki (tunnettiin Havin Paavon talona)

 

Osuuskaupan alapuolella pienen metsikön takana on Paavon ( Havi-Paavon ) talo. Havi-Paavolle mennään Havilaisten riihen yläpuolelta, keinupetäjien sivuitse. Qvickin Oton tuvan taitse tullaan pihaportille. Heti oikealla on vanha aittarakennus, vasemmalla läävä, talli ja muut ulkorakennukset. Tupa on ylempänä oikealla. Paavalin rakentamassa osassa on tupa ja kammari. Poika Urho rakensi itselleen kammarin tuvan jatkeeksi mentyään naimisiin 1936.

Paavali saatettiin Koiviston kirkkomaalle syyskuun lopulla 1939 Taloa asuvat Paavalin leski Ida (s. Hanttu) 59v ja hänen jälkeläisiään: Poika Urho 29, vaimo Rauha 31v ja heidän tyttärensä Anna-Liisa 2v. Poika Eino 27 v. Poika Mauno 25 v, vaimo Elvi 24 v ja heidän tyttärensä Eeva-Maija 1 v. Tytär Sofia 22 v ja Väinö 19 v. Tyttäristä kaksi Rauha s. 1899 ja Aini s. 1902 ovat naimisissa ja asuvat naapurikylissä.

Väinö kaatui isänmaata puolustaessaan 22 vuotiaana, 1942.

Urho ja Eino ovat merimiehiä, Mauno käy lastaustöissä ja kalastaa isänsä nimeä kantavassa nuottakunnassa, jossa talolla on ½ osuus. Sofia pitää Römpötillä kahvikanttiinia satamamiehille.

 

< < Edellinen | Seuraava >