Talo 66 Mikko Mannonen

 

Mäen kylänosaan tultaessa vasemmalla on tiensuuntainen pitkä kivinavetta jatkeenaan rehuvarasto. Varaston päästä pihalle tultaessa oikealla on kaksi aittaa, edessä pitkä vaalea kaksiovinen asuinrakennus. Vasemmalla on talli sekä kärriliiteri. Talon takaa, peltoaukean yli, näkyy Kyläniemi ja meri.Talon lienee Mikon isän Joonas Mannosen rakentama. Siinä on asunut myös Mikon veli Johannes. Kun tila jaettiin veljesten kesken, jäi talo Mikolle ja Johannes rakensi itselleen uuden talon.

Talossa asuvat: Mikko (Mikkel) 62v, vaimo Amalia (s. Kurki) 67 v, tytär Lahja 36v ja poika Armas 34v. Armaksen vaimo Martta (s. Montonen) 32v ja lapset: Sirkka 11v, Martti 9v, Pirkko 6v ja Raimo 1v. Armas kaatui v.1941 isänmaata puolustaessaan 36 vuotiaana.

Mikko on laivuri ja hän ajoi nuoruudessaan rahtia Viipurin ja Pietarin välillä. Hän jäi kuitenkin maihin viljelemään maata kun kotitalo jäi hänen hallintaansa. Armas jatkaa isänsä ammattia laivurina. Lahja on pyhäkoulunopettaja ja auttaa Mikkoa talon töissä.

 

< < Edellinen | Seuraava >